Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» cara nak hilangkan tekanan hdp.
15th July 2010, 8:22 pm by king's

» ni untuk kelana jak ka?????
23rd March 2010, 12:23 pm by king's

» ALAM SEKITAR
23rd March 2010, 12:22 pm by king's

» lagu pengakap yang termashur...
14th February 2010, 8:49 am by NOOR FADIZLA HAMZAH

» SOAL JAWAB BERSAMA PEN & PESURUHJAYA DAERAH
8th August 2009, 11:58 am by NOOR FADIZLA HAMZAH

» Isu Pendaftaran Ahli
22nd April 2009, 5:19 pm by king's

» dlm dillema...
24th February 2009, 11:15 am by NOOR FADIZLA HAMZAH

» BEST KA CHAMPING??
17th February 2009, 12:02 pm by NOOR FADIZLA HAMZAH

» 7th APR Photo Contest : "Scouts Reaching Out"
16th December 2008, 10:37 am by king's

Affiliates
free forum
 



BAGAIMANA MAU PERBANYAKKAN AHLI PENGAKAP

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Re: BAGAIMANA MAU PERBANYAKKAN AHLI PENGAKAP

Post  namrabas on 25th June 2008, 9:15 am

inform kan dgn cikgu2 skolah..suru budak scout dorang masuk forum....pasti layan punya... afro afro afro

namrabas
Baru Belajar
Baru Belajar

Number of posts : 12
Age : 35
Location : Lahad Datu
Registration date : 2008-06-12

View user profile

Back to top Go down

Re: BAGAIMANA MAU PERBANYAKKAN AHLI PENGAKAP

Post  king's on 25th June 2008, 9:21 am

ni aku tenggah reka surat ni untuk dihantar kepada semua kumpulan pengakap lahad datu.mengenai laman web kita dan juga forum kita ni..
hari tu aku minta tolong c willy buat surat..tapi sampai sekarang pula tidak ada..alalalal
apa la...
tak pun mungkin..saya akan paparkan kita punya laman web ni di hari pengakap..atau pun saya edarkan surat pada hari berkenaan untuk memperbayakkan lagi penguni-penguni forum ini..ehhehehe

apa pendapat mu>???
tapi sekarang ni biar la kita dulu berborak-borak..test-test power..ehehe

king's
Bapa FORUM
Bapa FORUM

Number of posts : 325
Age : 34
Location : lahad datu,sabah
Registration date : 2008-03-18

View user profile http://shar82.page.tl/

Back to top Go down

Re: BAGAIMANA MAU PERBANYAKKAN AHLI PENGAKAP

Post  fiza on 25th June 2008, 9:37 am

nanti aku bg tau ngan kengkawan n sepupu sepapat scout ku suru masuk forum ni....tp kan utk bdk skola under d age susah ba ku mau explain...aking ko explain la cara nak masuk mesti rengister dulu..maklum la dorang ni buah-buahan masak di luar pagar,stil budak skolah baru blajar,ba tulung-tulung explain & ajar.

fiza
Selalu Sudah
Selalu Sudah

Number of posts : 38
Age : 34
Location : Lahad Datu
Registration date : 2008-03-25

View user profile

Back to top Go down

Re: BAGAIMANA MAU PERBANYAKKAN AHLI PENGAKAP

Post  king's on 25th June 2008, 10:13 am

iya kan..ok nanti saya akan menyediakan e manual untuk kegunaan umum bagi mendaftar di forum ini..saya akan sebarkan di email dan forum ini bila manual da siap..saya akan letak di laman web kita di ruangan muat turun..k

king's
Bapa FORUM
Bapa FORUM

Number of posts : 325
Age : 34
Location : lahad datu,sabah
Registration date : 2008-03-18

View user profile http://shar82.page.tl/

Back to top Go down

Re: BAGAIMANA MAU PERBANYAKKAN AHLI PENGAKAP

Post  NOOR FADIZLA HAMZAH on 5th September 2008, 2:08 pm

Razz dari promosi....bnyk aktiviti d buat..tapi x sampai pada ahli. jd, mcm mana nak join...klu xtau ada program.
flower Skrg ni, sapa bertggu jwb promosi...kna wat keja la.

NOOR FADIZLA HAMZAH
Selalu Sudah
Selalu Sudah

Number of posts : 39
Age : 29
Location : LAHAD DATU
Registration date : 2008-09-04

View user profile

Back to top Go down

Re: BAGAIMANA MAU PERBANYAKKAN AHLI PENGAKAP

Post  king's on 15th September 2008, 11:48 am

iya kan...
tak pe la.kalo bahagian promosi tak bekerja..
yang kita pula jangan la berdiam diri kan,,,macam tunggu mau disuap jak kan..
apa-apa pun kalo minat tu masih ada..pandai -pandailah cari makluamt dan jangan lupa kalo ada maklumat tu bagi-bagi..
dan kalo ada maklumat yang untuk semua ahli.boleh la email kepada pengakapld@yahoo.com dan boleh la maklumat berkenaan di masukkan ke dalam laman web pengakap Ld di http://ldscouts.page.tl ..sekian

king's
Bapa FORUM
Bapa FORUM

Number of posts : 325
Age : 34
Location : lahad datu,sabah
Registration date : 2008-03-18

View user profile http://shar82.page.tl/

Back to top Go down

Re: BAGAIMANA MAU PERBANYAKKAN AHLI PENGAKAP

Post  Gemuk Tapi Kiut on 18th September 2008, 5:37 pm

NOOR FADIZLA HAMZAH wrote:Razz dari promosi....bnyk aktiviti d buat..tapi x sampai pada ahli. jd, mcm mana nak join...klu xtau ada program.
flower Skrg ni, sapa bertggu jwb promosi...kna wat keja la.

Di pihak negeri, memang kami sudah peruntukkan masa kami 24 jam untuk promosi (sampai tinggal urusan lain termasuk urusan keluarga sendiri)..tapi yang menjadi masalahnya ialah..BUDGET.. setakat ni, kos bagi mana-mana sekular dan promosi dari negeri adalah di bawah tanggungan kami sendiri...dan claim kami pun ditolak begitu saja...sekarang ni lugai-lugai sbb semua wang simpanan suda habis...cukup kami korbankan semua masa dan tenaga malah apa sikit harta yang kami ada...itupun untuk kerja yang sukarela...tulunlah kurangkan statement yang mengatakan kami ndak buat keja yah.. Crying or Very sad

Gemuk Tapi Kiut
Lama Sudah
Lama Sudah

Number of posts : 74
Age : 40
Location : Belakang Bukit Kopungit, KK
Registration date : 2008-06-21

View user profile http://profiles.friendster.com/rayngs

Back to top Go down

Re: BAGAIMANA MAU PERBANYAKKAN AHLI PENGAKAP

Post  king's on 15th October 2008, 12:25 pm

ok..betul juga..c ryan.

jadi kepada yang berminat berpengakap..
kalo ada maklumat tu kongsi-kongsi jak di sini..
tak pun hantar ke email..

"SEGALAH IKLAN DI FORUM DAN LAMAN WEB INI TIDAK DI KENAKAN BAYARAN"
"FREE""FREE""FREE""FREE""FREE""FREE""FREE""FREE""FREE""FREE""FREE"

kita promosikan jak la di sini atau email utk kurang kan buget..

king's
Bapa FORUM
Bapa FORUM

Number of posts : 325
Age : 34
Location : lahad datu,sabah
Registration date : 2008-03-18

View user profile http://shar82.page.tl/

Back to top Go down

Re: BAGAIMANA MAU PERBANYAKKAN AHLI PENGAKAP

Post  Sponsored content Today at 11:42 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum