Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» cara nak hilangkan tekanan hdp.
15th July 2010, 8:22 pm by king's

» ni untuk kelana jak ka?????
23rd March 2010, 12:23 pm by king's

» ALAM SEKITAR
23rd March 2010, 12:22 pm by king's

» lagu pengakap yang termashur...
14th February 2010, 8:49 am by NOOR FADIZLA HAMZAH

» SOAL JAWAB BERSAMA PEN & PESURUHJAYA DAERAH
8th August 2009, 11:58 am by NOOR FADIZLA HAMZAH

» Isu Pendaftaran Ahli
22nd April 2009, 5:19 pm by king's

» dlm dillema...
24th February 2009, 11:15 am by NOOR FADIZLA HAMZAH

» BEST KA CHAMPING??
17th February 2009, 12:02 pm by NOOR FADIZLA HAMZAH

» 7th APR Photo Contest : "Scouts Reaching Out"
16th December 2008, 10:37 am by king's

Affiliates
free forum
 



PERKHEMAHAN l AKTIVITI PENGAKAP

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

PERKHEMAHAN l AKTIVITI PENGAKAP

Post  king's on 20th June 2008, 12:22 pm

CERITA LA APA YANG PATUT,,,APA-APA JAK LA YANG ANDA MAU CERITA...

king's
Bapa FORUM
Bapa FORUM

Number of posts : 325
Age : 34
Location : lahad datu,sabah
Registration date : 2008-03-18

View user profile http://shar82.page.tl/

Back to top Go down

PENDAPAT ANDA MENGENAI PERKHEMAHAN KEM MELINIUM DI BORNEO

Post  king's on 20th June 2008, 12:24 pm

Cerita la sapa-sapa yang ikut ke perkhemahan ini....cadangan dan komplen anda di terima...kerana ini dapat menambahbaikan lagi kepada pihak penganjur...

king's
Bapa FORUM
Bapa FORUM

Number of posts : 325
Age : 34
Location : lahad datu,sabah
Registration date : 2008-03-18

View user profile http://shar82.page.tl/

Back to top Go down

Re: PERKHEMAHAN l AKTIVITI PENGAKAP

Post  wong siu long on 20th June 2008, 11:49 pm

Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question What a Face

wong siu long
Lama Sudah
Lama Sudah

Number of posts : 87
Age : 37
Location : la-hard da'two
Registration date : 2008-03-30

View user profile

Back to top Go down

Re: PERKHEMAHAN l AKTIVITI PENGAKAP

Post  melati desa on 20th June 2008, 11:51 pm

Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven

melati desa
Terlebih sudah
Terlebih sudah

Number of posts : 110
Age : 31
Registration date : 2008-06-17

View user profile

Back to top Go down

Re: PERKHEMAHAN l AKTIVITI PENGAKAP

Post  mangas on 21st June 2008, 9:21 pm

aku mau kemping.... xksh la d mana2, yabg penting kemping,, tpi xmau c ning ekut,, tpi dia da jadi ADC plak kan,, mmmmmmmmm Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

mangas
Lama Sudah
Lama Sudah

Number of posts : 87
Location : lahad datu
Registration date : 2008-06-09

View user profile

Back to top Go down

Re: PERKHEMAHAN l AKTIVITI PENGAKAP

Post  king's on 21st June 2008, 10:00 pm

ok..
tak pe,,,nanti kita camphing..bagi tau budaj-budak kelana..kita champing la di pulau...
tak pun di pantai..
mangas ko atur champing time kita cuti..apa macam>>??tapi jangan 6-12/07/08 sebab aku ada di sandakan..

king's
Bapa FORUM
Bapa FORUM

Number of posts : 325
Age : 34
Location : lahad datu,sabah
Registration date : 2008-03-18

View user profile http://shar82.page.tl/

Back to top Go down

Re: PERKHEMAHAN l AKTIVITI PENGAKAP

Post  kingtiger on 22nd June 2008, 3:30 am

bounce bounce bounce bounce na...... bagus tu kawan...... kita dapat berkhemah pulau........ boleh la juga kita mamingit istahk kun....... lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol!

kingtiger
Lama Sudah
Lama Sudah

Number of posts : 68
Registration date : 2008-06-19

View user profile

Back to top Go down

Re: PERKHEMAHAN l AKTIVITI PENGAKAP

Post  melati desa on 22nd June 2008, 3:34 am

Question Question Question Question Question i'd like to continue my part 4 A but i heard there's a new format right Question Question Question so, should i started from the begining to get bit Question Question Question i think si Gemuk cute can help me....
tulung lah aku GemukCute Question Question Question

melati desa
Terlebih sudah
Terlebih sudah

Number of posts : 110
Age : 31
Registration date : 2008-06-17

View user profile

Back to top Go down

Re: PERKHEMAHAN l AKTIVITI PENGAKAP

Post  Gemuk Tapi Kiut on 24th June 2008, 1:02 am

OK..pasal manikayu tuh sebenarnya gantung...kedudukan dia begini..

Skim lama Part 1, Part II, Part 3(praktikal), Part IVA(Amali), Part IVB(Kajian) - Manikayu 2 biji.

Dari segi isi, Modul A,B,C adalah sama dgn Part I-III. Jadi, kami sedang cadangkan agar mereka yg sudah Part III(lama) tapi belum Part IV hanya perlu ambil Modul D bila Skim baru dilaksanakan.
Selepas Modul D, calon sepatutnya berkhidmat lagi dlm kumpulan dan selepas 3 bulan, bolehlah diadakan majlis di hotel atau mana2 tempat untuk terus terima manikayu.

Tapi masalahnya..masih lagi gantung like I said before..di National HQ, semasa En Yeoh jadi Pesuruhjaya Latihan Negara, diperkenalkan Skim Modul ni..tapi tiada nota khusus diberikan..hanya bits and pieces of compiled item sama macam skim lama...dan lagi Modul C dan D belum pun siap..bila ditanya, jawabnya "kami hanya beri garis panduan dan negeri yang menganjur boleh beri cadangan tambahan selepas mengadakannya"..fuuhh. Selepas itu, Ketua Pengakap lantik Hj. Shukor sbg Pesuruhjaya Latihan baru. Masa kami Kolokium di Serdang hari tu, dia cadangkan untuk mansuhkan skim modul dan balik skim lama... Evil or Very Mad

Selepas dia dilucutkan jawatan pada Feb. 2008, dan digantikan dgn Hj. Zulkifli (Pen. Ketua Pes. Negara) sbg Pemangku Pesuruhjaya Latihan..skim lama diteruskan.. Suspect

Kemudian masa kami mesyuarat resolusi tidak percaya trhadap Ketua Pengakap hari tu..Hj. Zul dilucutkan lagi jawatan sebagai pemangku sebab tidak bergerak..oleh kerana tiada orang lain, maka dilantiklah En. Yeoh semula sbg Pesuruhjaya Latihan..maka dia pun cakap "Kita teruskan dengan modul baru.." cheers

Jadi bila sudah gantung begitu, kita di negeri ambil keputusan untuk ikut rentak tapi dgn penyesuaian bagi pemimpin yang telah miss kursus itu dan kursus ini..

Di Melaka, Sudah dibuat Kursus mudol A sampai D...tapi atas nama permohonan saja. Pelaksanaan masih cara skim lama.

Jadi, selepas ni kalau ada kursus modul baru, bagi yg x sempat ikut part IV boleh terus join Modul D.
Susah mau anjur kursus sekarang ni dgn arahan penutupan Ibupejabat PPM KL oleh mahkamah tinggi. Macamana kita mau apply permit dan sijil kursus?..

Tapi, 28hb ni kami ada mesyuarat Pesuruhjaya Negeri semua, akan diutarakan masalah ni utk mendapatkan pendirian negeri. Kita pun ada autonomi sendiri utk tetapkan hal2 begini.

Harap bersabar yah..

Gemuk Tapi Kiut
Lama Sudah
Lama Sudah

Number of posts : 74
Age : 40
Location : Belakang Bukit Kopungit, KK
Registration date : 2008-06-21

View user profile http://profiles.friendster.com/rayngs

Back to top Go down

Re: PERKHEMAHAN l AKTIVITI PENGAKAP

Post  king's on 24th June 2008, 9:49 am

ok..

sebarang maklumat mengenai kemusykilan kami pasal manikayu ni..nanti masukkan jak di forum ini dan hantar ke email pengakap ld di pengakapld@yahoo.com
saya akan sebarkan kepada semua pemimpin pengakap di lahad datu..

tq..kepada gemukcute..eheheh

king's
Bapa FORUM
Bapa FORUM

Number of posts : 325
Age : 34
Location : lahad datu,sabah
Registration date : 2008-03-18

View user profile http://shar82.page.tl/

Back to top Go down

Re: PERKHEMAHAN l AKTIVITI PENGAKAP

Post  mangas on 25th June 2008, 12:53 am

sailormon,, no pakai bahasa ingggggrrrriiiisssss jak bah aku tgk,,, buli tahan ko ne aaahhh,,,, bgs ko ne d lantik ADC bahasa ingggggrrrriiiiissssss...... Laughing Laughing Laughing Laughing

mangas
Lama Sudah
Lama Sudah

Number of posts : 87
Location : lahad datu
Registration date : 2008-06-09

View user profile

Back to top Go down

Re: PERKHEMAHAN l AKTIVITI PENGAKAP

Post  mangas on 25th June 2008, 12:55 am

anda mau kemping???? nnti kita buat,, tpi skrg mcm xblh lg,, cbuk lagiii... sbr ko king,, nnti d atur... kita buat kemping reunion,,,

mangas
Lama Sudah
Lama Sudah

Number of posts : 87
Location : lahad datu
Registration date : 2008-06-09

View user profile

Back to top Go down

Re: PERKHEMAHAN l AKTIVITI PENGAKAP

Post  namrabas on 25th June 2008, 9:03 am

aku jg mau camping tp buat dekat2 ja ba...and...ndak lama 3 ari ja blh ka...bz ba..blh ka... bom bom bom

namrabas
Baru Belajar
Baru Belajar

Number of posts : 12
Age : 35
Location : Lahad Datu
Registration date : 2008-06-12

View user profile

Back to top Go down

Re: PERKHEMAHAN l AKTIVITI PENGAKAP

Post  king's on 25th June 2008, 9:14 am

boleh ba..nanti ko atur la macam mana..pastikan ada aktiviti memancing ya..

king's
Bapa FORUM
Bapa FORUM

Number of posts : 325
Age : 34
Location : lahad datu,sabah
Registration date : 2008-03-18

View user profile http://shar82.page.tl/

Back to top Go down

Re: PERKHEMAHAN l AKTIVITI PENGAKAP

Post  fiza on 25th June 2008, 9:25 am

wah semakin ramai member...banyak isu hangat yg terlepas ba...maklum la internet d opis baru pulih dr sakit...

fiza
Selalu Sudah
Selalu Sudah

Number of posts : 38
Age : 34
Location : Lahad Datu
Registration date : 2008-03-25

View user profile

Back to top Go down

Re: PERKHEMAHAN l AKTIVITI PENGAKAP

Post  king's on 25th June 2008, 9:33 am

iya ,ni isu-isu hangat di pasaran ni...apa lagi bab-bab c ning...wah..memang mantap..
ba nanti kita buat perkhemahan..lama sudah kita tak champing..macam rindu di hati kan..
apa kata kita p PULAU Sakar..tempat c razif??harimau./

king's
Bapa FORUM
Bapa FORUM

Number of posts : 325
Age : 34
Location : lahad datu,sabah
Registration date : 2008-03-18

View user profile http://shar82.page.tl/

Back to top Go down

Re: PERKHEMAHAN l AKTIVITI PENGAKAP

Post  fiza on 25th June 2008, 10:56 am

Apa Pulau Shocked Shocked Shocked ..pulau sakar la pula....boleh..boleh...apa yg best, ada epal ka itu pulau Laughing Laughing Laughing Laughing cheers cheers

fiza
Selalu Sudah
Selalu Sudah

Number of posts : 38
Age : 34
Location : Lahad Datu
Registration date : 2008-03-25

View user profile

Back to top Go down

Re: PERKHEMAHAN l AKTIVITI PENGAKAP

Post  king's on 25th June 2008, 11:07 am

ada..kita tapaw dan makan di pulau la epple..ahahaha ok ka..ba siapa mau jadi kondak ni champing??

king's
Bapa FORUM
Bapa FORUM

Number of posts : 325
Age : 34
Location : lahad datu,sabah
Registration date : 2008-03-18

View user profile http://shar82.page.tl/

Back to top Go down

Re: PERKHEMAHAN l AKTIVITI PENGAKAP

Post  fiza on 25th June 2008, 11:36 am

Sapa lagi..klu bkn c Harimau...suru ja dia jd pemandu pelancong queen queen

fiza
Selalu Sudah
Selalu Sudah

Number of posts : 38
Age : 34
Location : Lahad Datu
Registration date : 2008-03-25

View user profile

Back to top Go down

Re: PERKHEMAHAN l AKTIVITI PENGAKAP

Post  king's on 25th June 2008, 11:39 am

boleh la dia jadi pemandu pelancong..
cuma untuk yang jadi ketua rombongan ni..sapa??saya tak ada masa la..kasian..sebuk jak ni..

king's
Bapa FORUM
Bapa FORUM

Number of posts : 325
Age : 34
Location : lahad datu,sabah
Registration date : 2008-03-18

View user profile http://shar82.page.tl/

Back to top Go down

Re: PERKHEMAHAN l AKTIVITI PENGAKAP

Post  mangas on 26th June 2008, 12:33 pm

xpyh la pakai pemandu pelancong,, ketua rombongan atau apa jak jawatan,, nnti kmping 2 jdi x best jgk,, kita jln ekut kita pnya 'kepala',, kan kita kwn,, mesti 1 'kepala' jgk,,, kita mancing, kita panggang ikan, kita b'soal2 ati, mcm dulu2 bah yang kita pnah lalui,, nama pn 'KEMPING REUNION'... otai2 pnya stail la bah... baru laaaa best...

mangas
Lama Sudah
Lama Sudah

Number of posts : 87
Location : lahad datu
Registration date : 2008-06-09

View user profile

Back to top Go down

Re: PERKHEMAHAN l AKTIVITI PENGAKAP

Post  Roy_BorRoy on 26th June 2008, 12:38 pm

weh......weh.......ikut..............ikut.............

Roy_BorRoy
Terlebih sudah
Terlebih sudah

Number of posts : 149
Age : 32
Location : Ampunk
Registration date : 2008-06-16

View user profile

Back to top Go down

Re: PERKHEMAHAN l AKTIVITI PENGAKAP

Post  mangas on 26th June 2008, 12:40 pm

bkn xska membagi jawatan dlm kmping ne,, tpi jawatan ne kdg2 blh buat kita alpa n bertindak meluka kan hati kawan2,, dulu2 pn klu mau kmping, kita main jln jak kan, jdi apa kata utk kmping OTAI-OTAI KELANA ne, kita buat mcm dulu2,, bkn utk smua kmping laaa,, utk KEMPING REUNION jak ne laaaa,,,,

mangas
Lama Sudah
Lama Sudah

Number of posts : 87
Location : lahad datu
Registration date : 2008-06-09

View user profile

Back to top Go down

Re: PERKHEMAHAN l AKTIVITI PENGAKAP

Post  king's on 26th June 2008, 12:41 pm

iya..cuma kita mau tau sapa mau atur duit buat bayar sewa kapal,sebab aku sibuk kasian..ba begini la.bila kita mau buat..kita kumpul di bandar. aku mau sopport air mineral..samad apa?/ayam ka?? ko apa mau sopport( kepada yang ada kerja tu..bagi la sedekah..eheheh).tanya c razif dia ada bot tu..boleh kita pakai..

HARIMAU..bot mu apa macam??boleh ka kami mau p pulau??

king's
Bapa FORUM
Bapa FORUM

Number of posts : 325
Age : 34
Location : lahad datu,sabah
Registration date : 2008-03-18

View user profile http://shar82.page.tl/

Back to top Go down

Re: PERKHEMAHAN l AKTIVITI PENGAKAP

Post  mangas on 26th June 2008, 12:42 pm

ko rantingyangpatah klu mau ekut boleeeeee,, tpi ko bawakkk ko pnya lakiiiiiiii 2 jgk,,, jgn suruh jaga babat nya jak,,, kekekekeke

mangas
Lama Sudah
Lama Sudah

Number of posts : 87
Location : lahad datu
Registration date : 2008-06-09

View user profile

Back to top Go down

Re: PERKHEMAHAN l AKTIVITI PENGAKAP

Post  Sponsored content Today at 11:42 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum