Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» cara nak hilangkan tekanan hdp.
15th July 2010, 8:22 pm by king's

» ni untuk kelana jak ka?????
23rd March 2010, 12:23 pm by king's

» ALAM SEKITAR
23rd March 2010, 12:22 pm by king's

» lagu pengakap yang termashur...
14th February 2010, 8:49 am by NOOR FADIZLA HAMZAH

» SOAL JAWAB BERSAMA PEN & PESURUHJAYA DAERAH
8th August 2009, 11:58 am by NOOR FADIZLA HAMZAH

» Isu Pendaftaran Ahli
22nd April 2009, 5:19 pm by king's

» dlm dillema...
24th February 2009, 11:15 am by NOOR FADIZLA HAMZAH

» BEST KA CHAMPING??
17th February 2009, 12:02 pm by NOOR FADIZLA HAMZAH

» 7th APR Photo Contest : "Scouts Reaching Out"
16th December 2008, 10:37 am by king's

Affiliates
free forum
 



ISU-ISU SEMASA

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Re: ISU-ISU SEMASA

Post  Roy_BorRoy on 9th July 2008, 6:20 pm

MELETUP TELINGANYA....TAPI DAPAT PAHALA BEGANDA2......KTA DAPAT DOSA.......PANDAI JUAK DIA NI KAN.....KITA BRABIS MEMAKI DIA.....DIA DAPAT DUIT....DAPAT PAHALA LAGI......SHIALLLLLLLLL

Roy_BorRoy
Terlebih sudah
Terlebih sudah

Number of posts : 149
Age : 32
Location : Ampunk
Registration date : 2008-06-16

View user profile

Back to top Go down

Re: ISU-ISU SEMASA

Post  king's on 11th July 2008, 9:59 pm

iya kan,,,
eheheh,,

king's
Bapa FORUM
Bapa FORUM

Number of posts : 325
Age : 34
Location : lahad datu,sabah
Registration date : 2008-03-18

View user profile http://shar82.page.tl/

Back to top Go down

Re: ISU-ISU SEMASA

Post  melati desa on 15th July 2008, 5:10 pm

bagusnya dia dapat pahala........ hari tu, dia dapat gigi buaya confused

melati desa
Terlebih sudah
Terlebih sudah

Number of posts : 110
Age : 31
Registration date : 2008-06-17

View user profile

Back to top Go down

Re: ISU-ISU SEMASA

Post  king's on 17th July 2008, 12:45 pm

ahahaha..
gigi buaya... farao farao farao farao

king's
Bapa FORUM
Bapa FORUM

Number of posts : 325
Age : 34
Location : lahad datu,sabah
Registration date : 2008-03-18

View user profile http://shar82.page.tl/

Back to top Go down

Re: ISU-ISU SEMASA

Post  mangas on 17th July 2008, 4:18 pm

ning,, ning,,, mcm xda topik sdh tau,,, bagus kita pukul konok dia,, kasi ilang trus dari pgkp ne.

mangas
Lama Sudah
Lama Sudah

Number of posts : 87
Location : lahad datu
Registration date : 2008-06-09

View user profile

Back to top Go down

Re: ISU-ISU SEMASA

Post  king's on 18th July 2008, 4:43 pm

iya ka,..
eheh..wei kamu selalu ka tegok juga laman web kita??
kalo ada idea tu bagi-bagi la..
sana ku kasi link suda p video dll..
nanti yang video kita virgil saya kasi masuk juga ya..
sapa ada??

king's
Bapa FORUM
Bapa FORUM

Number of posts : 325
Age : 34
Location : lahad datu,sabah
Registration date : 2008-03-18

View user profile http://shar82.page.tl/

Back to top Go down

Re: ISU-ISU SEMASA

Post  NOOR FADIZLA HAMZAH on 12th October 2008, 1:20 am

kawan.... kalau mau jadi king scout boleh juga.... datang la ambil ujian.... jadi tercapai la juga hajat d hati... ingin jadi king scout queen queen queen queen queen queen queen queen queen queen queen queen Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz Razz

NOOR FADIZLA HAMZAH
Selalu Sudah
Selalu Sudah

Number of posts : 39
Age : 29
Location : LAHAD DATU
Registration date : 2008-09-04

View user profile

Back to top Go down

Re: ISU-ISU SEMASA

Post  king's on 15th October 2008, 12:26 pm

Tak pe..
tak jadi kings scouts tak pe,..
janji dapat 2BIT di iktiraf pemimpin pengakap DUNIA..
ehehe

king's
Bapa FORUM
Bapa FORUM

Number of posts : 325
Age : 34
Location : lahad datu,sabah
Registration date : 2008-03-18

View user profile http://shar82.page.tl/

Back to top Go down

Re: ISU-ISU SEMASA

Post  king's on 3rd November 2008, 9:00 am

ni ada perkhemahan

PERKHEMAHAN 100 TAHUN PENGAKAP MALAYSIA & 60 TAHUN PENGAKAP DAERAH BEAUFORT

klick sini untuk maklumat lanjut http://ldscouts.page.tl


king's
Bapa FORUM
Bapa FORUM

Number of posts : 325
Age : 34
Location : lahad datu,sabah
Registration date : 2008-03-18

View user profile http://shar82.page.tl/

Back to top Go down

Tawaran bertugas semasa SEMINAR PASUKAN LATIHAN NEGERI SABAH

Post  Gemuk Tapi Kiut on 10th December 2008, 5:43 pm

Dalam usaha untuk mengetengahkan sistem latihan manikayu terkini, Pasukan Latihan Negeri Sabah akan mengadakan satu seminar untuk mengkaji 7 naskah buku rujukan untuk pengendali kursus manikayu.



Butiran seminar adalah seperti berikut :



SEMINAR PASUKAN LATIHAN NEGERI SABAH

Tarikh : 1 hingga 3 Januari 2009

Tempat : Kompleks Tabung Haji Sabah, Kota Kinabalu. (Menginap)



Seminar ini akan dihadiri oleh seramai 40 orang pemegang manikayu 4 biji dan 3 biji (ahli Pasukan Latihan Negeri) dan pemimpin-pemimpin ini akan dibahagikan kepada 7 kumpulan yang masing-masing akan mengkaji dan menyemak 1 buku rujukan.



Hasil seminar ini akan diagihkan ke seluruh negeri Sabah dan seminar serupa sedang dirancang untuk diadakan di peringkat bahagian.



Sehubungan itu, seramai 7 orang pencatat/jurutaip/setiausaha adalah diperlukan untuk setiap kumpulan di mana setiap seorang akan mencatat semua hasil perbincangan dalam setiap kumpulan. Permohonan adalah dibuka kepada semua ahli Pengakap Sabah. Syarat kelayakan adalah seperti berikut :



1. Tahu menaip dan mengendalikan perisian MSWord.



2. Boleh menggunakan perisian MSPowerpoint.



*Keutamaan akan diberikan kepada mereka yang boleh membawa komputer riba sendiri.





Antara insentif dan kemudahan yang disediakan adalah :



1. Penginapan dan makan / minum sepanjang seminar.



2. Sokongan dan kelulusan bagi ujian perkhidmatan (Lencana Setiausaha) bagi Pengakap Muda.



2. Sokongan bagi kelulusan lencana perkhidmatan bagi Pengakap Remaja.



3. Sokongan untuk kelulusan Projek bakal kelana ataupun lencana Projek bagi Pengakap Kelana.



4. Aksesori Urusetia.



5. Sijil Penghargaan.



Kursus Induksi Urusetia Seminar akan diadakan pada 31 Disember 2008. Oleh yang demikian, calon yang terpilih dikehendaki melapor diri ke Rumah BP, Kota Kinabalu selewat-lewatnya pada malam 30 Disember 2008.



Cara memohon :



Sila dapatkan borang permohonan secara terus daripada saya melalui :



Tel : 088-219559

H/P : 012-8325546

e-mail : rayngs@yahoo.com.my



Nota : Bagi Pengakap Kelana, Remaja dan Pengakap Muda, sila dapatkan borang lebih awal daripada saya. Dapatkan kebenaran dan tandatangan daripada Pesuruhjaya Daerah dan Pemimpin Kumpulan/Ketua Krew dan diisikan pada borang tersebut.

BORANG HENDAKLAH DIHANTAR KEPADA SAYA SECARA E-MAIL ATAUPUN FAX ATAU SECARA LANGSUNG SEBELUM 25 DISEMBER 2008.

Gemuk Tapi Kiut
Lama Sudah
Lama Sudah

Number of posts : 74
Age : 40
Location : Belakang Bukit Kopungit, KK
Registration date : 2008-06-21

View user profile http://profiles.friendster.com/rayngs

Back to top Go down

Blog Rasmi Pengakap Sabah

Post  Gemuk Tapi Kiut on 11th December 2008, 12:15 am

Salam Pengakap.

Berikutan laman web rasmi PPMCS yang masih dalam proses kemaskini, sila layari laman blog seperti berikut :

1) Scouting in Sabah - Blog Rasmi Pengakap Sabah
- memuatkan berita dan info terkini Pengakap Sabah
alamat url : http://scoutinginsabah.blogspot.com

2) Sabah Scouts
- Koleksi lencana Pengakap / Unit Publisiti PPMCS
alamat url : http://sabahscout.blogspot.com

3) Majlis Belia Sabah
- Blog rasmi Majlis Belia Sabah
alamat url : http://beliasabah.blogspot.com

- Rayn -

Gemuk Tapi Kiut
Lama Sudah
Lama Sudah

Number of posts : 74
Age : 40
Location : Belakang Bukit Kopungit, KK
Registration date : 2008-06-21

View user profile http://profiles.friendster.com/rayngs

Back to top Go down

Re: ISU-ISU SEMASA

Post  king's on 16th December 2008, 10:23 am

tq..saya akan masukkan ke dalam web pengakap lahad datu.

king's
Bapa FORUM
Bapa FORUM

Number of posts : 325
Age : 34
Location : lahad datu,sabah
Registration date : 2008-03-18

View user profile http://shar82.page.tl/

Back to top Go down

Re: ISU-ISU SEMASA

Post  Sponsored content Today at 11:43 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum