Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» cara nak hilangkan tekanan hdp.
15th July 2010, 8:22 pm by king's

» ni untuk kelana jak ka?????
23rd March 2010, 12:23 pm by king's

» ALAM SEKITAR
23rd March 2010, 12:22 pm by king's

» lagu pengakap yang termashur...
14th February 2010, 8:49 am by NOOR FADIZLA HAMZAH

» SOAL JAWAB BERSAMA PEN & PESURUHJAYA DAERAH
8th August 2009, 11:58 am by NOOR FADIZLA HAMZAH

» Isu Pendaftaran Ahli
22nd April 2009, 5:19 pm by king's

» dlm dillema...
24th February 2009, 11:15 am by NOOR FADIZLA HAMZAH

» BEST KA CHAMPING??
17th February 2009, 12:02 pm by NOOR FADIZLA HAMZAH

» 7th APR Photo Contest : "Scouts Reaching Out"
16th December 2008, 10:37 am by king's

Affiliates
free forum
 



sesi soal jawab antara PPMLD dan HQ B.P House KK

View previous topic View next topic Go down

sesi soal jawab antara PPMLD dan HQ B.P House KK

Post  melati desa on 7th July 2008, 9:45 pm

anda ada sebarang kemusykilan tentang pengakap??????...... sila berikan soalan anda dan di harap dapat perhatian dari HQ.

melati desa
Terlebih sudah
Terlebih sudah

Number of posts : 110
Age : 31
Registration date : 2008-06-17

View user profile

Back to top Go down

Re: sesi soal jawab antara PPMLD dan HQ B.P House KK

Post  wong siu long on 7th July 2008, 9:49 pm

bounce bounce bounce best jugak topik ni.... aku ada mau tanya ni... macam mana mau buka itu rescue team... garispanduan, syarat menjadi ahli dan apa2 lah yang sama waktu dengannya... tidak lupa juga carta organisasinya.... siapa yg bulih jadi pengerusi

wong siu long
Lama Sudah
Lama Sudah

Number of posts : 87
Age : 37
Location : la-hard da'two
Registration date : 2008-03-30

View user profile

Back to top Go down

Re: sesi soal jawab antara PPMLD dan HQ B.P House KK

Post  kukukambing on 7th July 2008, 9:53 pm

sunny macam mana nak dapatkan skim pengakap kanak-kanak Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

kukukambing
Selalu Sudah
Selalu Sudah

Number of posts : 35
Registration date : 2008-06-12

View user profile

Back to top Go down

Re: sesi soal jawab antara PPMLD dan HQ B.P House KK

Post  king's on 8th July 2008, 4:05 pm

ni kepada PPN harap memaklumkan laman web pengakap lahad datu kepada semua pengakap di sabah,,.
bagitau la pesuruhjayanya,,ehehe

king's
Bapa FORUM
Bapa FORUM

Number of posts : 325
Age : 34
Location : lahad datu,sabah
Registration date : 2008-03-18

View user profile http://shar82.page.tl/

Back to top Go down

Re: sesi soal jawab antara PPMLD dan HQ B.P House KK

Post  Gemuk Tapi Kiut on 8th July 2008, 11:11 pm

Waduhh... ini ruangan mo kasi hampus aku nih.. rabbit

Rescue Team boleh ditubuhkan di daerah dan bahagian.
Ahlinya terbuka kepada semua ahli Pengakap berdaftar...untuk penggerak di daerah..disyorkan agar ADC atau Pemimpin yang aktif di daerah utk memimpinnya. Permohonan boleh diajukan ke negeri secara bertulis.
U/P : Ketua Komandan Rescue Team Negeri adalah Datuk KPPNS manakala PPN yang in-charge ke atas Rescue Team ni adalah 1) Skip Mokhtar Nawawi (PPN Unit Laut) dan 2) Skip A.M. Yaakub (PPN Unit Remaja) serta 3) Skip Joseph Kulip (PPN Kesihatan & Bencana Alam)..Pemilihan mereka (PPN 1 dan 2 di atas) bukan dibuat berdasarkan portfolio tapi atas dasar kemahiran dan kelayakan mereka. Secara rasmi dalam PPM, unit Rescue adalah di bawah portfolio {Kesihatan & Bencana Alam}...cara pelaksanaan latihan adalah...kumpulan penggerak di daerah/bahagian akan diberi latihan berpusat di HQ Sabah...kemudian, 'echo' training akan diadakan di daerah/bahagian untuk ahli lainnya.. Bidang yang akan difokuskan untuk latihan dasar Rescue Team Pengakap ialah Radio Amatur, Scuba Diving & Menyelamat, Kayak & Menyelamat, Logistik, First Aid Responder, Rekreasi Luar & Menyelamat serta operasi 'ad-hoc'...unit udara sedang dalam proses akhir (menunggu skim latihan diluluskan dan diiktiraf oleh pihak berkuasa penerbangan dsb)... bom


Negeri sudah kehabisan stok Buku (bahan bercetak) skim latihan semua unit Pengakap..tetapi softcopy ada pada aku..sepa2 yang mahu softcopy tu..email aku di rayngs@yahoo.com.my

sunny

Gemuk Tapi Kiut
Lama Sudah
Lama Sudah

Number of posts : 74
Age : 40
Location : Belakang Bukit Kopungit, KK
Registration date : 2008-06-21

View user profile http://profiles.friendster.com/rayngs

Back to top Go down

Re: sesi soal jawab antara PPMLD dan HQ B.P House KK

Post  king's on 9th July 2008, 11:32 am

tebal ka??
ko scan la..bagi kami./ehehe

king's
Bapa FORUM
Bapa FORUM

Number of posts : 325
Age : 34
Location : lahad datu,sabah
Registration date : 2008-03-18

View user profile http://shar82.page.tl/

Back to top Go down

Re: sesi soal jawab antara PPMLD dan HQ B.P House KK

Post  melati desa on 15th July 2008, 4:46 pm

Embarassed Embarassed Embarassed bila mau kasi register member kelab radio amatur??????? mau join ler.. aku tengok bebudak kelana guna radio bila camping.... nampak cute ler??? coool Cool Cool Cool Cool

melati desa
Terlebih sudah
Terlebih sudah

Number of posts : 110
Age : 31
Registration date : 2008-06-17

View user profile

Back to top Go down

Re: sesi soal jawab antara PPMLD dan HQ B.P House KK

Post  melati desa on 19th July 2008, 10:23 pm

alien alien cq....cq... who's on the line.......qrx...cq..cq...(no response)......qrz, 73.

melati desa
Terlebih sudah
Terlebih sudah

Number of posts : 110
Age : 31
Registration date : 2008-06-17

View user profile

Back to top Go down

Re: sesi soal jawab antara PPMLD dan HQ B.P House KK

Post  Gemuk Tapi Kiut on 20th July 2008, 12:50 am

Salam..

Sori..kurang masa utk online skrg ni..kami baru abis buat pameran sempena Hari & Bulan Belia Pantai Barat.
Minggu depan (25-26hb) buat lagi utk penutupan peringkat negeri di Kudat.

skrg pun tgh kalut sebab urus kontinjen ke Korea, sambutan hari Pengakap/gangshow & manikayu Kudat (1 ogos) dan persiapan utk PJKN dua minggu lagi..

Gemuk Tapi Kiut
Lama Sudah
Lama Sudah

Number of posts : 74
Age : 40
Location : Belakang Bukit Kopungit, KK
Registration date : 2008-06-21

View user profile http://profiles.friendster.com/rayngs

Back to top Go down

Re: sesi soal jawab antara PPMLD dan HQ B.P House KK

Post  Gemuk Tapi Kiut on 20th July 2008, 12:53 am

Kelab Radio amatur Pengakap sudah diluluskan penyusunan semulanya dan skrg under supervision 9W6MAX (Makrin)..kami cadang mau mula tapi kami dua2 skrg ni terlibat dgn sambutan hari belia sepanjang 3 minggu ni (MBS) dan kami cuma ada mulai ada masa lepas PJKN di Kota Belud (24 ogos)..

Gemuk Tapi Kiut
Lama Sudah
Lama Sudah

Number of posts : 74
Age : 40
Location : Belakang Bukit Kopungit, KK
Registration date : 2008-06-21

View user profile http://profiles.friendster.com/rayngs

Back to top Go down

Re: sesi soal jawab antara PPMLD dan HQ B.P House KK

Post  melati desa on 26th July 2008, 4:21 pm

Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked

melati desa
Terlebih sudah
Terlebih sudah

Number of posts : 110
Age : 31
Registration date : 2008-06-17

View user profile

Back to top Go down

Re: sesi soal jawab antara PPMLD dan HQ B.P House KK

Post  king's on 6th August 2008, 3:17 pm

ba di tunggu tu skip...

king's
Bapa FORUM
Bapa FORUM

Number of posts : 325
Age : 34
Location : lahad datu,sabah
Registration date : 2008-03-18

View user profile http://shar82.page.tl/

Back to top Go down

Re: sesi soal jawab antara PPMLD dan HQ B.P House KK

Post  Gemuk Tapi Kiut on 7th August 2008, 1:17 pm

Bah..penstrukturan semula kelab radio amatur pengakap sudah siap..tapi sekarang nih kami tengah agih2kan borang pada ahli2 lama yang masih berminat bagi membolehkan dorang dapatkan semula callsign lama..jika dalam 1 bulan x ada respon, kami akan agihkan callsign tu pada ahli baru..nanti aku email borangnya ok..

Gemuk Tapi Kiut
Lama Sudah
Lama Sudah

Number of posts : 74
Age : 40
Location : Belakang Bukit Kopungit, KK
Registration date : 2008-06-21

View user profile http://profiles.friendster.com/rayngs

Back to top Go down

Re: sesi soal jawab antara PPMLD dan HQ B.P House KK

Post  king's on 12th August 2008, 4:09 pm

ok..
aku mau ikut tu skip..
ni kami ready sudah ni..yang kompom jak sudah 10 orang..
eheheheh

king's
Bapa FORUM
Bapa FORUM

Number of posts : 325
Age : 34
Location : lahad datu,sabah
Registration date : 2008-03-18

View user profile http://shar82.page.tl/

Back to top Go down

Re: sesi soal jawab antara PPMLD dan HQ B.P House KK

Post  Gemuk Tapi Kiut on 12th August 2008, 5:53 pm

Ok tuh..isikan la borang pendaftaran tu..
Kami beri masa 1 bulan bagi ahli lama untuk memberi feedback samada masih berminat atau tidak..sekiranya tiada jawapan lepas 1 bulan, maka callsign mereka akan kami berikan pada ahli baru.

Untuk sebarang pembayaran, bank-in secara terus ke akaun PPMCS (Public Bank)...akaun yang sama dgn pendaftaran keahlian.

15 - 24 Ogos ni mungkin kami dgn Makrin akan offline dulu sebab terlibat dgn PJKN di Kota Belud manakala Makrin akan menghakimi pertandingan saintis muda di Sarawak pd 17 - 22 Ogos. Sebarang urusan Kelab Radio akan mula kami uruskan selepas 24 Ogos 2008.

Gemuk Tapi Kiut
Lama Sudah
Lama Sudah

Number of posts : 74
Age : 40
Location : Belakang Bukit Kopungit, KK
Registration date : 2008-06-21

View user profile http://profiles.friendster.com/rayngs

Back to top Go down

Re: sesi soal jawab antara PPMLD dan HQ B.P House KK

Post  king's on 13th August 2008, 5:44 pm

ok..tq..kami akan mendaftar

king's
Bapa FORUM
Bapa FORUM

Number of posts : 325
Age : 34
Location : lahad datu,sabah
Registration date : 2008-03-18

View user profile http://shar82.page.tl/

Back to top Go down

Re: sesi soal jawab antara PPMLD dan HQ B.P House KK

Post  melati desa on 14th August 2008, 2:33 am

afro afro afro ok bah kalau kau

melati desa
Terlebih sudah
Terlebih sudah

Number of posts : 110
Age : 31
Registration date : 2008-06-17

View user profile

Back to top Go down

Re: sesi soal jawab antara PPMLD dan HQ B.P House KK

Post  Gemuk Tapi Kiut on 15th August 2008, 3:08 pm

Kami pun tengah buat kertas kerja dan sdh ada green light Ketua Pesuruhjaya negeri untuk minta budget kerajaan negeri utk menguatkan kelab radio kita dgn adanya nanti repeater, radio2 dan apparatus lainnya utk ahli-ahli.

Macam harapan besar jg tu utk dapat.

Gemuk Tapi Kiut
Lama Sudah
Lama Sudah

Number of posts : 74
Age : 40
Location : Belakang Bukit Kopungit, KK
Registration date : 2008-06-21

View user profile http://profiles.friendster.com/rayngs

Back to top Go down

Re: sesi soal jawab antara PPMLD dan HQ B.P House KK

Post  king's on 15th August 2008, 4:30 pm

wah ni yang best ni..nanti aku hantar borang..

king's
Bapa FORUM
Bapa FORUM

Number of posts : 325
Age : 34
Location : lahad datu,sabah
Registration date : 2008-03-18

View user profile http://shar82.page.tl/

Back to top Go down

Re: sesi soal jawab antara PPMLD dan HQ B.P House KK

Post  Sponsored content Today at 11:42 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum