Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» cara nak hilangkan tekanan hdp.
15th July 2010, 8:22 pm by king's

» ni untuk kelana jak ka?????
23rd March 2010, 12:23 pm by king's

» ALAM SEKITAR
23rd March 2010, 12:22 pm by king's

» lagu pengakap yang termashur...
14th February 2010, 8:49 am by NOOR FADIZLA HAMZAH

» SOAL JAWAB BERSAMA PEN & PESURUHJAYA DAERAH
8th August 2009, 11:58 am by NOOR FADIZLA HAMZAH

» Isu Pendaftaran Ahli
22nd April 2009, 5:19 pm by king's

» dlm dillema...
24th February 2009, 11:15 am by NOOR FADIZLA HAMZAH

» BEST KA CHAMPING??
17th February 2009, 12:02 pm by NOOR FADIZLA HAMZAH

» 7th APR Photo Contest : "Scouts Reaching Out"
16th December 2008, 10:37 am by king's

Affiliates
free forum
 



Jambori pengakap

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Go down

Re: Jambori pengakap

Post  king's on 25th June 2008, 11:21 am

belum lagi...tapi kemungkinan besar la..sebab masalah ekonomi sekarang..
tapi belum kompom lagi dorang tangguh tu champing..nanti c ryan call dia akan umumkan di forum ni..

king's
Bapa FORUM
Bapa FORUM

Number of posts : 325
Age : 34
Location : lahad datu,sabah
Registration date : 2008-03-18

View user profile http://shar82.page.tl/

Back to top Go down

Re: Jambori pengakap

Post  Roy_BorRoy on 26th June 2008, 10:51 am

uina.....d JB ka.....dekat jak tu.....bulih d pg

Roy_BorRoy
Terlebih sudah
Terlebih sudah

Number of posts : 149
Age : 32
Location : Ampunk
Registration date : 2008-06-16

View user profile

Back to top Go down

Re: Jambori pengakap

Post  king's on 26th June 2008, 11:36 am

iya,.aku pun macam mau pg juga,,
tapi tegok la..kalo jadi bagus la,..
boleh naik airasia..ehehe
ryan apa cerita jambori do johor??

king's
Bapa FORUM
Bapa FORUM

Number of posts : 325
Age : 34
Location : lahad datu,sabah
Registration date : 2008-03-18

View user profile http://shar82.page.tl/

Back to top Go down

Re: Jambori pengakap

Post  Gemuk Tapi Kiut on 26th June 2008, 2:38 pm

Memang si Tariq pun biasa contact dengan si Henry..tapi main cakap gitu2 la..
Apa yang aku buat hari ni ialah..hantar surat secara rasmi ke sana..minta hitam putih secara bertulis..baru kita ndak cakap kosong..ni belum lagi dapat reply..

Gemuk Tapi Kiut
Lama Sudah
Lama Sudah

Number of posts : 74
Age : 40
Location : Belakang Bukit Kopungit, KK
Registration date : 2008-06-21

View user profile http://profiles.friendster.com/rayngs

Back to top Go down

Re: Jambori pengakap

Post  king's on 26th June 2008, 3:45 pm

saya rasa mungkin di tangguh la tu jambori sampai tahun depan..
sebab bulan 8 jambori di malaka,ada lagi di indon,ada lagi di thai..
alalalala...harap-harap la ada jambori lagi d sabah...

jambori sabah ke 2 apa cerita?/
bagaimana dengan jamboree pantai timur sabah..dapat kelulusan negeri ka??

king's
Bapa FORUM
Bapa FORUM

Number of posts : 325
Age : 34
Location : lahad datu,sabah
Registration date : 2008-03-18

View user profile http://shar82.page.tl/

Back to top Go down

Re: Jambori pengakap

Post  Gemuk Tapi Kiut on 26th June 2008, 7:00 pm

Evil or Very Mad Jambori Sabah ke-2 secara lisan sudah dilulus..tapi kami masih menunggu kelulusan rasmi dari Ketua Menteri.
Kertas kerjanya sudah dihantar dulu..(tapi aku ndak tau butiran isinya psl penyandang jawatan dulu yg buat..rekod ndak ada di BP)..

Jambori Pantai Timur sudah dilulus oleh negeri tapi macam belum ada mesyuaratnya..jawatankuasanya pun ndak dimuatkan Pesuruhjaya dari negeri...cuma dicatat dalam kertas kerja tu bos2nya Penolong Pesuruhjaya Negeri (PPN) Pantai Timur..hairan juga dengar gelaran begitu .. macam ada pula negeri lain di pantai timur... Evil or Very Mad

Gemuk Tapi Kiut
Lama Sudah
Lama Sudah

Number of posts : 74
Age : 40
Location : Belakang Bukit Kopungit, KK
Registration date : 2008-06-21

View user profile http://profiles.friendster.com/rayngs

Back to top Go down

Re: Jambori pengakap

Post  Roy_BorRoy on 26th June 2008, 7:03 pm

kalau jadi kctau aaa......sanggup aku ambil cuti..........skip............kalau mau ambil manikayu skip macammana.....perluka lulus lencana2 kelana?

Roy_BorRoy
Terlebih sudah
Terlebih sudah

Number of posts : 149
Age : 32
Location : Ampunk
Registration date : 2008-06-16

View user profile

Back to top Go down

Re: Jambori pengakap

Post  Gemuk Tapi Kiut on 26th June 2008, 7:09 pm

Lencana Kelana ndak ada kaitan untuk kelulusan manikayu...
Tapi untuk dapat sesetengah lencana kelana pula..kdg2 perlu ada sijil manikayu tertentu..

Gemuk Tapi Kiut
Lama Sudah
Lama Sudah

Number of posts : 74
Age : 40
Location : Belakang Bukit Kopungit, KK
Registration date : 2008-06-21

View user profile http://profiles.friendster.com/rayngs

Back to top Go down

Re: Jambori pengakap

Post  Roy_BorRoy on 26th June 2008, 7:13 pm

ooo.....ok skip.....kalau kelana sabah mau ambil kursus manikayu d semenanjung boleh ka skip?

tapi sebelum tu.....apa syarat mau ambil manikayu.........ndak ku tau bah skip undang2 baru

Roy_BorRoy
Terlebih sudah
Terlebih sudah

Number of posts : 149
Age : 32
Location : Ampunk
Registration date : 2008-06-16

View user profile

Back to top Go down

Re: Jambori pengakap

Post  Gemuk Tapi Kiut on 26th June 2008, 7:29 pm

Boleh bah Pengakap Sabah ikut Manikayu di negeri lain..KECUALI kursus manikayu 3 dan 4 bead..itu Ketua Pesuruhjaya Negeri yang beri kelulusan siapa yg dia benarkan pergi..

Kena tau la setakat mana kursus yg sudah dihadiri selama ni..kalau negeri yg mau dipergi tu anjur kursus skim modular baru, kena dulu dapatkan kepastian dari pihak dorg mcmna pendirian dorg berkenaan pengecualian terhadap kursus skim lama yg sdh diikuti..

Apa2 pun, kena lah buat surat dulu (yg di'endorse' oleh DC) kemudian hantar ke HQ Negeri memaklumkan mau ikut kursus ke negeri lain..(memang itu prosedurnya dari dulu)..bila ada surat secara bertulis tu sampai di BP, tau lah aku mau follow up macamana sbb klu ada surat secara rasmi begitu...siapa2 pun ndak boleh query kita..sebab saluran dan caranya betul..aku pun senang juga nanti kalau perlu mempertahankan peserta2 kursus tu nanti..sekiaranya ada apa2 masalah laa..

Gemuk Tapi Kiut
Lama Sudah
Lama Sudah

Number of posts : 74
Age : 40
Location : Belakang Bukit Kopungit, KK
Registration date : 2008-06-21

View user profile http://profiles.friendster.com/rayngs

Back to top Go down

Re: Jambori pengakap

Post  Roy_BorRoy on 26th June 2008, 7:32 pm

ok skip.......roger n out......belum juga mau ikut.....setakat tanya2 jak.....aku masih lagi mencari2 kelana d sini......

Roy_BorRoy
Terlebih sudah
Terlebih sudah

Number of posts : 149
Age : 32
Location : Ampunk
Registration date : 2008-06-16

View user profile

Back to top Go down

Re: Jambori pengakap

Post  Roy_BorRoy on 27th June 2008, 8:45 am

Ui....aku dapat tau dari blog Persekutuaan Pengakap Johor, Jamboree Johor tgl 16-21 Nov...........tp blm kompom lagila....

Roy_BorRoy
Terlebih sudah
Terlebih sudah

Number of posts : 149
Age : 32
Location : Ampunk
Registration date : 2008-06-16

View user profile

Back to top Go down

Re: Jambori pengakap

Post  king's on 27th June 2008, 10:01 am

ok..harap-harap kompon la..saya mcam mau pg la kalo nov tu jamboree..
sebab..august ni saya tak rasa dapat..

yeah kita jumpa di sana,,johor atau pun indon..ehehe ..
nanti minta kebenaran pada PPN..untuk mengikuti rombongan ke luar negara..

Ada borang mau diisi ka>??

king's
Bapa FORUM
Bapa FORUM

Number of posts : 325
Age : 34
Location : lahad datu,sabah
Registration date : 2008-03-18

View user profile http://shar82.page.tl/

Back to top Go down

Re: Jambori pengakap

Post  Roy_BorRoy on 27th June 2008, 10:24 am

lepas mendaftar nanti mau ku tgk jadual d kolej ni.........mau ikut kamu p jamboree........

Roy_BorRoy
Terlebih sudah
Terlebih sudah

Number of posts : 149
Age : 32
Location : Ampunk
Registration date : 2008-06-16

View user profile

Back to top Go down

Re: Jambori pengakap

Post  king's on 27th June 2008, 10:31 am

wahh..
ok..kita jumpa di sana..bawa juga c boroi tu kalo dia tak kerja..

king's
Bapa FORUM
Bapa FORUM

Number of posts : 325
Age : 34
Location : lahad datu,sabah
Registration date : 2008-03-18

View user profile http://shar82.page.tl/

Back to top Go down

Re: Jambori pengakap

Post  Roy_BorRoy on 27th June 2008, 10:45 am

mesti................mau d bawa juga rakyat paling kecil dalam rumah ni

Roy_BorRoy
Terlebih sudah
Terlebih sudah

Number of posts : 149
Age : 32
Location : Ampunk
Registration date : 2008-06-16

View user profile

Back to top Go down

Re: Jambori pengakap

Post  Gemuk Tapi Kiut on 27th June 2008, 11:12 am

Ada borang standard utk menyertai acara2 luar..nanti aku email..

Gemuk Tapi Kiut
Lama Sudah
Lama Sudah

Number of posts : 74
Age : 40
Location : Belakang Bukit Kopungit, KK
Registration date : 2008-06-21

View user profile http://profiles.friendster.com/rayngs

Back to top Go down

Re: Jambori pengakap

Post  king's on 27th June 2008, 2:45 pm

na itu la borang yang kita mahu,
jadi dapat juga HQ monitor,siapa-siapa yang telah mengikuti perkhemahan luar kan..
sekurang-kurangnya dapat kebenaran PN..
ok..i like this,i think next year i want going to filipina to joining asia jamboree..ehehe..see u there.
anybody want to join,please call me.012-8154118..this is my personal phone number..

king's
Bapa FORUM
Bapa FORUM

Number of posts : 325
Age : 34
Location : lahad datu,sabah
Registration date : 2008-03-18

View user profile http://shar82.page.tl/

Back to top Go down

Re: Jambori pengakap

Post  Gemuk Tapi Kiut on 15th August 2008, 3:03 pm

Bah apa lagi..mari la kita ke JAMBoree ASEAN di Jakarta pd 17 - 28 Oktober ni..aku sendiri akan mengetuai kontinjen.

Sistem kali ni kita mau kurangkan redtape dan penyelewengan..negeri telah menetapkan bahawa peserta hendaklah membeli tiket penerbangan sendiri..tarikh penerbangan ditetapkan oleh negeri supaya kita dapat bergerak bersama-sama..yuran jamboree saja akan dikumpulkan di peringkat kontinjen.

(Semalam aku tengok kalau ke Jakarta ikut Air Asia, return flight cuma RM 400++) jadi kena book awal-awal.

Gemuk Tapi Kiut
Lama Sudah
Lama Sudah

Number of posts : 74
Age : 40
Location : Belakang Bukit Kopungit, KK
Registration date : 2008-06-21

View user profile http://profiles.friendster.com/rayngs

Back to top Go down

Re: Jambori pengakap

Post  king's on 15th August 2008, 4:34 pm

oh..iya ka..urus pasport antarabangsa berapa hari?/
ni kalo gitu..saya tegok la dulu jadual hidup ni..ada free ka tidak ya.

ba sapa lagi kekawan yang mau ikut..mari la..ramai cewek di sana..kepada sesiapa yang bujang..
ehehhe cute..cute tu cewek jakarta macam c bawang putih dan c bawang merah..ahahahah bawa balik jadikan bini..

king's
Bapa FORUM
Bapa FORUM

Number of posts : 325
Age : 34
Location : lahad datu,sabah
Registration date : 2008-03-18

View user profile http://shar82.page.tl/

Back to top Go down

Re: Jambori pengakap

Post  king's on 15th August 2008, 4:44 pm

aku dapat tiket ni tagl 15 oct balik 27 oct ..rm 235..
tapi masalah ni mau keluar negara ni di jabatan kesihatan,,..mau minta kelulusan lagi ni.

ibu pejabat bila mau terbang??balik??

king's
Bapa FORUM
Bapa FORUM

Number of posts : 325
Age : 34
Location : lahad datu,sabah
Registration date : 2008-03-18

View user profile http://shar82.page.tl/

Back to top Go down

Re: Jambori pengakap

Post  Gemuk Tapi Kiut on 22nd August 2008, 6:41 pm

Pihak penganjur minta kita mesti sampai di Soekarno-Hatta Int. Airport pd 17 Oktober 2008 dan balik pada 28 Oktober.

Gemuk Tapi Kiut
Lama Sudah
Lama Sudah

Number of posts : 74
Age : 40
Location : Belakang Bukit Kopungit, KK
Registration date : 2008-06-21

View user profile http://profiles.friendster.com/rayngs

Back to top Go down

Re: Jambori pengakap

Post  king's on 29th August 2008, 12:13 pm

oh..

sorry la..
saya tak dapat ikut.
sebab mau minta kebenaran lagi ni dari JKNS..
alala
tak pe la ..lain kali jak la..

king's
Bapa FORUM
Bapa FORUM

Number of posts : 325
Age : 34
Location : lahad datu,sabah
Registration date : 2008-03-18

View user profile http://shar82.page.tl/

Back to top Go down

Re: Jambori pengakap

Post  Sponsored content Today at 11:42 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum