Search
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search

Latest topics
» cara nak hilangkan tekanan hdp.
15th July 2010, 8:22 pm by king's

» ni untuk kelana jak ka?????
23rd March 2010, 12:23 pm by king's

» ALAM SEKITAR
23rd March 2010, 12:22 pm by king's

» lagu pengakap yang termashur...
14th February 2010, 8:49 am by NOOR FADIZLA HAMZAH

» SOAL JAWAB BERSAMA PEN & PESURUHJAYA DAERAH
8th August 2009, 11:58 am by NOOR FADIZLA HAMZAH

» Isu Pendaftaran Ahli
22nd April 2009, 5:19 pm by king's

» dlm dillema...
24th February 2009, 11:15 am by NOOR FADIZLA HAMZAH

» BEST KA CHAMPING??
17th February 2009, 12:02 pm by NOOR FADIZLA HAMZAH

» 7th APR Photo Contest : "Scouts Reaching Out"
16th December 2008, 10:37 am by king's

Affiliates
free forum
 



Pendekatan pengakap

Page 2 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Pendekatan pengakap

Post  melati desa on 17th June 2008, 11:33 am

moderator...... do you realized that the time showed in this forum is a wrong time... are you followed GMT time at canberra??? lawak nya mod. ni??? kita kat malaysia lah... sekarang ni baru jam 10:33 am (17/06/2008) Sleep study

melati desa
Terlebih sudah
Terlebih sudah

Number of posts : 110
Age : 31
Registration date : 2008-06-17

View user profile

Back to top Go down

Re: Pendekatan pengakap

Post  king's on 17th June 2008, 11:33 am

hello are you from lahad datu??
can i know who are you??

king's
Bapa FORUM
Bapa FORUM

Number of posts : 325
Age : 34
Location : lahad datu,sabah
Registration date : 2008-03-18

View user profile http://shar82.page.tl/

Back to top Go down

Re: Pendekatan pengakap

Post  melati desa on 17th June 2008, 11:38 am

hai jugak aking.... aku benci lah dengan mod to... tadi aku dapat banyak bintang, alih-alih terus tiada bintang plak!!! jahat lah mod tu..... awak tau ke sape MOD tuuu... Evil or Very Mad Mad Mad Mad Mad Mad

melati desa
Terlebih sudah
Terlebih sudah

Number of posts : 110
Age : 31
Registration date : 2008-06-17

View user profile

Back to top Go down

Re: Pendekatan pengakap

Post  king's on 17th June 2008, 11:53 am

why?/you want STAR??a can give you MORE STARS,STARS WARS,STAR NIGTH or else...eheheh
you know when you send more topic to this forum..you can have more star..ehehe

king's
Bapa FORUM
Bapa FORUM

Number of posts : 325
Age : 34
Location : lahad datu,sabah
Registration date : 2008-03-18

View user profile http://shar82.page.tl/

Back to top Go down

Re: Pendekatan pengakap

Post  Roy_BorRoy on 20th June 2008, 2:59 pm

oitttttttttt.......

see time no long.....

lincahnya kaw kingth..........

warkakakakaakakaka.............c balqis bekungfu .......jaga2la kamu d kungfunya.....!!!!

Roy_BorRoy
Terlebih sudah
Terlebih sudah

Number of posts : 149
Age : 32
Location : Ampunk
Registration date : 2008-06-16

View user profile

Back to top Go down

Re: Pendekatan pengakap

Post  Roy_BorRoy on 20th June 2008, 3:01 pm

biar la bah salah......xjg mengganggu post2 kamurang kan....

Roy_BorRoy
Terlebih sudah
Terlebih sudah

Number of posts : 149
Age : 32
Location : Ampunk
Registration date : 2008-06-16

View user profile

Back to top Go down

Re: Pendekatan pengakap

Post  king's on 20th June 2008, 3:47 pm

wah,,,besar sudah anak mu ya,,,
ba apa cadangan untuk pengakap kita ni...ko bila nak join pengakap? LD??sorry la..aku banyak kali p semenanjung.tapi aku tak tepon ko..sebab aku p rumah c najib ja d PUTRAJAYA,,

TANIAH KEPADA PPD BARU KITA..
NINYO,PAIE,DAN JUGA NASIR NING..NAsir kesayanganmu..eheheh

king's
Bapa FORUM
Bapa FORUM

Number of posts : 325
Age : 34
Location : lahad datu,sabah
Registration date : 2008-03-18

View user profile http://shar82.page.tl/

Back to top Go down

Re: Pendekatan pengakap

Post  king's on 20th June 2008, 3:50 pm

jauh tu KL...naik bas lagi...wah...
DUIIIIIIIIIIIITTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT..
jadi saya stay di PUTRAJAYA ja..ada kenderaan,,eheheh..pakai MOTOR,dan KELISA...

Pendekatan pengakap:
Saya berharap di sini,Kalo ada pemimpin -pemimpin..saya galakkan anda untuk memaklumkan kepada pengurusan mengenai aktiviti anda..
dan hantar laporan dan gambar..untuk kita muatkan di dalam laman web kita..

king's
Bapa FORUM
Bapa FORUM

Number of posts : 325
Age : 34
Location : lahad datu,sabah
Registration date : 2008-03-18

View user profile http://shar82.page.tl/

Back to top Go down

Re: Pendekatan pengakap

Post  kukukambing on 20th June 2008, 10:28 pm

study sya ada cadangan, berkenaan pendekatan pengakap ni, biarlah kita semua tinggal berhampiran rumah B.P jadi dekat jugak kita... Very Happy Very Happy Very Happy

kukukambing
Selalu Sudah
Selalu Sudah

Number of posts : 35
Registration date : 2008-06-12

View user profile

Back to top Go down

Re: Pendekatan pengakap

Post  wong siu long on 20th June 2008, 11:46 pm

confused confused confused confused confused confused confused Sleep Sleep Sleep Sleep Sleep Sleep Sleep Sleep Sleep Sleep Sleep

wong siu long
Lama Sudah
Lama Sudah

Number of posts : 87
Age : 37
Location : la-hard da'two
Registration date : 2008-03-30

View user profile

Back to top Go down

Re: Pendekatan pengakap

Post  melati desa on 20th June 2008, 11:53 pm

Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven

melati desa
Terlebih sudah
Terlebih sudah

Number of posts : 110
Age : 31
Registration date : 2008-06-17

View user profile

Back to top Go down

Re: Pendekatan pengakap

Post  wong siu long on 22nd June 2008, 3:04 am

Laughing sailormoon........ kalau kau mau mendekatkan diri dalam pengakap... kau dekat lah sama aku I love you I love you I love you I love you I love you

wong siu long
Lama Sudah
Lama Sudah

Number of posts : 87
Age : 37
Location : la-hard da'two
Registration date : 2008-03-30

View user profile

Back to top Go down

Re: Pendekatan pengakap

Post  kingtiger on 22nd June 2008, 3:05 am

Arrow Arrow Arrow kawan..... boleh join ka dengan kamu cerita-cerita...... Question Question Question Question Question Question lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol! lol!

kingtiger
Lama Sudah
Lama Sudah

Number of posts : 68
Registration date : 2008-06-19

View user profile

Back to top Go down

Re: Pendekatan pengakap

Post  wong siu long on 22nd June 2008, 3:08 am

Razz boleh bah kalau kau lol!

wong siu long
Lama Sudah
Lama Sudah

Number of posts : 87
Age : 37
Location : la-hard da'two
Registration date : 2008-03-30

View user profile

Back to top Go down

Re: Pendekatan pengakap

Post  melati desa on 22nd June 2008, 3:09 am

boleh bah.... tapi bagus kita masuk Zon Bebas.......... lol!

melati desa
Terlebih sudah
Terlebih sudah

Number of posts : 110
Age : 31
Registration date : 2008-06-17

View user profile

Back to top Go down

Re: Pendekatan pengakap

Post  kingtiger on 22nd June 2008, 3:40 am

kawan...... saya mau kasih masuk ba gambar saya pi dalam boleh ka...... Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question Question pale pale pale pale pale pale pale pale pale pale pale pale pale

kingtiger
Lama Sudah
Lama Sudah

Number of posts : 68
Registration date : 2008-06-19

View user profile

Back to top Go down

Re: Pendekatan pengakap

Post  wong siu long on 22nd June 2008, 4:23 am

What a Face What a Face kalau kasi masuk gambar rimau... endak paya lah!!!! banyak sudah melekat di ESSo

wong siu long
Lama Sudah
Lama Sudah

Number of posts : 87
Age : 37
Location : la-hard da'two
Registration date : 2008-03-30

View user profile

Back to top Go down

MENYEBARKAN PERSEKUTUAN PENGAKAP.

Post  king's on 23rd June 2008, 10:40 am

pendekatan pengakap ya,...
eeheh..
saya rasa bagus kita buat satu latihan berpusat..seperti yang pernah di cadangkan sebelum ni...,..sekarang ni bayak persatuan lain yang menjadi saingan kepada persatuan kita,,,
apa pendapat anda??/mcam mana untuk kita bersaing dengan persatuan lain...APA KELEBIHAN PERSATUAN KITA,,APA YANG DORANG AKAN DAPAT bila masuk pengakap..DLL LA.

king's
Bapa FORUM
Bapa FORUM

Number of posts : 325
Age : 34
Location : lahad datu,sabah
Registration date : 2008-03-18

View user profile http://shar82.page.tl/

Back to top Go down

Re: Pendekatan pengakap

Post  melati desa on 24th June 2008, 12:53 am

Idea Idea bila banyak aktiviti diadakan di kawasan town, secara tidak langsung ianya akan menjadi tarikan kpd mereka yang belum mengenali pengakap dan juga kpd mantan ahli pengakap untuk kembali menyertai program pengakap....... selain itu, ibubapa juga boleh dilibatkan dalam aktiviti pengakap agar ibubapa lebih faham lagi peranan pengakap terutamanya dalam pembentukan modal insan di kalangan anak2 mrk dan anak muda yang lain... Embarassed Embarassed

melati desa
Terlebih sudah
Terlebih sudah

Number of posts : 110
Age : 31
Registration date : 2008-06-17

View user profile

Back to top Go down

Re: Pendekatan pengakap

Post  Gemuk Tapi Kiut on 24th June 2008, 1:16 am

Pendekatan Pengakap yang best ialah....sentiasa ada BUDGET untuk anjur program dan promosi..
Jadi sebelum aku bagi nasihat..aku sendiri kena cuba lah...
Lepas sibuk Pemilihan MBS dan meeting Pesuruhjaya 28 Jun ni, kami akan start projek ikan keli dlm kanvas di BP utk fund Open Troop Friendster SSU..
Masalahnya ialah expertise ada, supply ada, market ada, tenaga ada..tapi ndak tau di mana mau dapatkan tukang buat customized canvas bersaiz 4' X 15' utk petak ikan..
Ada member2 scout di LD yang punya contact ka di mana boleh order kanvas customized punya yang best deal? Question
Yang warna kelabu punya jenis kanvas.

Kalau jadi ni nanti kita buat 'kenduri tour' scout ari2..huahahaha
santa

Gemuk Tapi Kiut
Lama Sudah
Lama Sudah

Number of posts : 74
Age : 40
Location : Belakang Bukit Kopungit, KK
Registration date : 2008-06-21

View user profile http://profiles.friendster.com/rayngs

Back to top Go down

Re: Pendekatan pengakap

Post  king's on 24th June 2008, 9:45 am

iya ..tu la paling bagus.///


saya berharap juga..agar rumah BP lahad datu..siap.di mana kita akan buat aktiviti-aktiviti..

buat di belia pun susah juga..sebab kita menumpang kasia,,

oh pasal kanves tu...aku tak ada la,,,tapi mungkin di tawau ada...nanti saya tanyakan dengan kawan ya..

king's
Bapa FORUM
Bapa FORUM

Number of posts : 325
Age : 34
Location : lahad datu,sabah
Registration date : 2008-03-18

View user profile http://shar82.page.tl/

Back to top Go down

Re: Pendekatan pengakap

Post  Roy_BorRoy on 24th June 2008, 4:36 pm

raya ni kami balik trus mendaftar sama pengakap LD........mau juak join....tapi susah ni.....teda tempat mo d minta tolong....kalau ada pun nanti menyusahkan.......kami yg mo join.....org lain d susahkan....jadi nantila satu kali raya kita jumpa.......kita round rumah2 bdk2 scout LD......wahaha.....habisla runtuh ruma org.........

Roy_BorRoy
Terlebih sudah
Terlebih sudah

Number of posts : 149
Age : 32
Location : Ampunk
Registration date : 2008-06-16

View user profile

Back to top Go down

Re: Pendekatan pengakap

Post  Gemuk Tapi Kiut on 24th June 2008, 6:09 pm

Itu la dari awal tahun lepas lg KPN kita kempen satu rumah, semua register jadi Pengakap..
Bapa, Mama, anak2 suma scout..baru ada sokongan utk aktiviti
Mcm yg Pengakap Brunei 3030 Liang dulu buat (rasanya dorg ada ke LD kan..)

Antara cadangan KPN ialah :

1. Keluarga Pengakap
2. Kumpulan terbuka Pengakap di peringkat kampung
3. Pengakap Felda
4. Pengakap Korporat

...rasanya kalau kita tengok cadangan di atas, 2 kategori mcm boleh nampak sudah di LD kan...

Kumpulan terbuka di kampung sudah dimulakan oleh Daerah Tenom..kami ada turun masa vigil Krew Kelana Laut Kg. Jawa Sumbiling di Tenom bulan lepas...sudahlah pelik bunyinya Pengakap Kampung..Unit Laut lagi tuh di pedalaman...itu menunjukkan everything is possible in Scout...

Gemuk Tapi Kiut
Lama Sudah
Lama Sudah

Number of posts : 74
Age : 40
Location : Belakang Bukit Kopungit, KK
Registration date : 2008-06-21

View user profile http://profiles.friendster.com/rayngs

Back to top Go down

Re: Pendekatan pengakap

Post  king's on 25th June 2008, 9:48 am

iya kan..cantik..pengakap kampung..tapi kami tgl di bandar la kasian..
nanti la saya mau buat pengakap kg.seri damai..tapi tegok dulu la macam mana..
sabab saya tak tinggal sana,,kg singgamata pula da roboh..ehehe
apa-apa pun bila ada kesempatan..saya akan cuba wujudkan..saba..kita buat pengakap kg sarip..apa macam??

king's
Bapa FORUM
Bapa FORUM

Number of posts : 325
Age : 34
Location : lahad datu,sabah
Registration date : 2008-03-18

View user profile http://shar82.page.tl/

Back to top Go down

Re: Pendekatan pengakap

Post  fiza on 25th June 2008, 10:44 am

Pengakap Kg. Sarip..hehehe... Shocked Suspect Razz Razz Razz tmpat mesyuarat nya di rumah kebetulan ada sign board world scout yg besar kan..nak buat camping pun boleh kali ada kebun klapa sawit...pass 2 ada kolam,bnyak ikan nya blh mancing ikan keli gabus sembilang n karok...klu naik air blh buat ujian berenang...kuang...kuang...air masin bgus Razz Razz Razz ...saba ooo saba...boleh ka... Razz Razz

fiza
Selalu Sudah
Selalu Sudah

Number of posts : 38
Age : 34
Location : Lahad Datu
Registration date : 2008-03-25

View user profile

Back to top Go down

Re: Pendekatan pengakap

Post  Sponsored content Today at 11:42 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum